Shopping cart

Your shopping cart is empty.
Vakantie sieraden capsule

Vakantie sieraden capsule

corinne van kamp 0

Welke sieraden neem je mee op vakantie?

Ik plaatste er al een poll over, welke sieraden neem je mee op vakantie? Al je sieraden of maar 1 setje? De meeste stemmen waren voor 1 setje. Maar er is natuurlijk nog een derde optie mogelijk, een combinatie setje oftewel een sieraden capsule voor op vakantie. De wardrobe capsule is inmiddels bekend, een paar key items waar je eindeloos mee kan variëren. Dit kan natuurlijk ook met sieraden. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe je op vakantie gaat, en waarheen. En of je gaat backpacken, kamperen of in een hotel gaat slapen. In een hotel heb je namelijk meestal wel een kluisje op je kamer. 

Sieraden capsule

Op de bovenstaande foto zie je een voorbeeld wat ik meeneem op vakantie (ik ga kamperen dus het is vrij minimaal) Mijn capsule bestaat uit twee ringen, twee paar oorbellen, twee kettingen en twee losse hangers:

  1. Trouwring 
  2. Zegelring "Do no Harm" een van mijn favorieten die prima tegen een stootje kan, en ook tegen chloor en zeewater. 
  3. Earclimbers "Bubbles" staan overal bij en kunnen gewoon aanblijven met zwemmen (anders voel ik mij naakt ;) )
  4. Halflange balletjesketting met "Who stole the tarts" hanger, mooi om samen te dragen met de lange ketting en solo met een blouse of v-hals. De hanger is ook te dragen aan de lange ketting.
  5. Lange balletjesketting met bijzondere natuurlijke parel aan een gouden hanger om solo te dragen of in combinatie met de halflange ketting voor een wat meer geklede look. De hanger is ook te dragen aan de korte ketting. 
  6. Statement oorbellen (rechtsboven) voor haltertops en om solo te dragen wanneer ik geen zin heb in een ketting. Ook geheel zilver zodat ik ze ook kan dragen met zwemmen.

Waar ga je heen?

Het blijft natuurlijk altijd een risico om veel sieraden mee te nemen, want ze kunnen kwijtraken, beschadigen of gestolen worden. Waar je heen gaat is wel een belangrijke factor voor wat je mee neemt.  

Als je naar landen gaat onder de evenaar, dan is het niet verstandig om veel sieraden mee te nemen. Neem je toch wat mee, kies dan voor je zilveren setjes die weinig kosten. Je bent zo minder snel een doelwit voor berovingen en diefstal. Ga je naar landen met strenge gelovigen dan is het handig om een trouwring te dragen, ook als je niet getrouwd bent, een simpel bandje om je ringvinger volstaat. Mocht een van jullie in het ziekenhuis terecht komen dan mag je echtgeno(ote) bij je blijven en je voorkomt afkeurende blikken of aanvaringen tijdens het reizen. Als alleenstaande vrouw kan dit ook handig zijn.

Wat ga je doen?

Chloor, zand, zee en zonnebrand doen je sieraden geen goed. Wil je toch graag sieraden dragen aan het water ?

  • Chloorwater; alleen gouden en zilveren sieraden met stenen als diamant, saffier, kwartsen. Heldere doorzichtige stenen kunnen over hier over het algemeen wel tegen. (uitzonderingen maansteen, labradoriet en opaal)
  • Zeewater: je zou denken dat hier sieraden met parels genoemd worden, maar helaas door het gebruik van zonnebrand, zand en veel zon worden parels dof en verliezen ze hun mooie glans. Sieraden vinden het strand over het algemeen niet zo fijn. Wil je toch wat in of om? Kies dan voor gouden sieraden zonder stenen. Zilver kan zwart uitslaan in sommige zeewateren. 
  • Meren of rivieren: dit is zoet water dus geeft over het algemeen geen problemen met je sieraden. Borstel ze thuis wel even af om algen ed te verwijderen.

Hoe neem je ze mee?

Neem je sieraden mee in een apart tasje, zakje of etui zodat ze niet beschadigen of kwijtraken. Zelf neem ik voor mijn ringen het etuitje mee van de foto, daar kunnen precies twee ringen in. Ik wilde ze in de webwinkel plaatsen maar heb ze te vaak als verrassing cadeau gegeven bij bestellingen :)  dus ik heb ze helaas niet meer op voorraad. Doe je sieraden nooit in je make up tas! Het vet en de pigmenten van je make up kunnen je sieraden flink beschadigen.