Shopping cart

Your shopping cart is empty.
Erfstukjes

Erfstukjes

corinne van kamp 0

Erfstukjes

De parels van oma waar je mee mocht spelen, de ring met die mooie steen die ze altijd droeg of de armband van je moeder....wie heeft er geen herinneringen van? Dan komt het moment dat ze in jouw bezit komen, omdat ze je gegeven worden of omdat de persoon een herinnering is geworden.  Wat dan? Ze zijn nog steeds mooi, maar ze passen niet helemaal bij jou, of toch weer wel? Mij zijn ze erg dierbaar, zo heb ik een zakhorloge van mijn vaders vader en eentje van mijn moeders moeder, die ik nu af en toe draag aan een lange ketting.

Eigen verzameling

Of al die bedeltjes van vroeger in je kast of laatje, ik heb ze ook. De bedeltjes waar ik als klein kindje op heb gekauwd (ik zag de waarde er nog niet zo in ;) ) en de bedeltjes die ik van mijn ouders kreeg toen ze naar Jeruzalem waren geweest, mijn eerste gouden oorbel die ik op de opleiding maakte (de ander natuurlijk weer verloren) een bedeltje wat ik kocht op mijn eerste vakantie met vriendinnen, mijn eerste hangertje wat ik maakte toen ik de winkel startte, mijn eerste emailleerproject (ehhh zijn dat initialen?) en ga zo maar door.

Ik heb ze allemaal gehangen aan een stoere schakel waardoor het toch weer een leuke herinneringsarmband is geworden.

Omsmelten of omvormen

Voor heel veel klanten heb ik inmiddels van deze herinneringssieraden gemaakt. In samenspraak bedenken we of we alles smelten, of dat er originele delen behouden blijven, en dan komt het ontwerp. Vaak worden hier persoonlijke herinneringen of kenmerken van de persoon of gebeurtenis in verwerkt. Wat verbind/verbond jullie, wat vond hij/zij mooi of leuk om te doen, wat waren de karaktertrekken?

Recycling

Sieraden van edelmetaal zijn duurzaam en kunnen dus gerecycled worden, ik smelt ze bij elkaar in een kroes en maak er weer basismateriaal van, een staafje of een plaatje. Daarmee ga ik weer aan de slag. Eventuele stenen kunnen ook hergebruikt worden en bijvoorbeeld gezet worden in een moderne zetting. Maar er kunnen ook nieuwe bijpassende stenen gezocht worden in een kleur of uitstraling die jou beter past. Het combineren van goud met zilver kan de sieraden wat meer eigentijds en frisser maken.

En die parelketting? Die combineer ik vaak met andere stenen om ze stoerder te maken, of ik zet ze op zilverdraad. Maar het is ook bijzonder om voor alle zussen/schoonzussen/dochters/kleindochters een hangertje te maken van bijvoorbeeld maar 1 pareltje. Zo wordt een erfstuk nog meer verspreid voor nog meer herinneringen..

Assieraden

Ik krijg ook veel de vraag of ik as kan verwerken in sieraden, en dat kan natuurlijk. Het ontwerp wordt zo aangepast dat er ergens een ruimte komt om as in te verwerken, dit kan bijvoorbeeld onder een edelsteen, zichtbaar of onzichtbaar. Maar het kan ook onder een zegel, of een verdikking van het sieraad. Daarnaast kan de as ook zichtbaar in hars ingebed worden.

Laten liggen is zonde!

Heb jij ook al een tijd erfstukjes in de kast liggen? Of eigen sieraden met emotionele betekenis maar die je toch niet meer draagt? Laat mij je dan helpen en maak een afspraak via corinne@flirtjewels.nl, dan maken we er samen weer iets moois van!

PS Veel van dit soort opdrachten die ik gemaakt heb zijn te zien op de facobookpagina van Flirt: Flirt Jewels