Shopping cart

Your shopping cart is empty.
Cursus en workshop edelsmeden

Cursus en workshop edelsmeden

corinne van kamp 0

Cursus edelsmeden

Flirt geeft ook cursussen edelsmeden voor de mensen die het vak willen leren. 

Altijd al goudsmid willen zijn maar nooit de stappen durven nemen? In deze cursus leer je de basisprincipes van het vak, zagen, vijlen solderen, polijsten..alles komt aan bod. Ook materialenkennis en het verwerken van stenen zullen behandeld worden.Je eigen smaak en passie krijgen de ruimte, houd je van organisch of heb je liever een strakke vormgeving dan ga je daarmee aan de slag. Unieke mensen maken unieke sieraden. Op de foto's zijn werken te zien van verschillende cursisten. 

De inhoud van de cursus is gericht op het aanleren van de beginselen van het vak, hoe kom je van een idee op papier tot een werkelijk sieraad.De lessen zijn gericht op zaagtechniek, meten, solderen, afwerken.

Flirt staat voor een duurzamere wereld dus recycling staat hoog in het vaandel. Daarom heeft Flirt een nieuwe dimensie toegevoegd aan de cursus edelsmeden: Recycling! Zijn er sieraden die je niet meer draagt of geërfde stukken die niet bij je passen? Dan kan je hier tijdens de cursus nieuwe stukken van smeden, met of zonder herkenbare delen van de gebruikte stukken. Een mooie manier om sieraden die vaak nog een emotionele waarde hebben een nieuw leven in te blazen. Let op, dit kan alleen met zilveren en gouden sieraden omdat onedele materialen zich niet laten recyclen. Heb je geen sieraden maar wel stenen liggen die je graag verwerkt wilt hebben, dan is dat vaak ook mogelijk. 

Meer informatie vindt je hier

Workshop edelsmeden

Wil je edelsmeden eerst een keertje uitproberen of vindt je het leuk om in 1 dag een sieraad te maken? Dan is een workshop voor 1 dag ook een leuk idee. Met je eigen samengestelde groep (minimaal 4 personen) ga je in een middag een ring, oorbellen of een hanger maken. Het is best even doorwerken om hem af te krijgen maar dan heb je wel een blijvende herinnering. Hele ingewikkelde ontwerpen zijn vanwege het tijdsbestek niet mogelijk, maar toch rollen er leuke unieke ontwerpen uit! Tijdens de les ga je gewoon zagen, solderen en versieren. Stuur een mail via het contactformulier voor de mogelijkheden.

 

randomness